Anjin-Ryu en Shotokan karateclub trainingen

Anjin-Ryu en Shotokan karateclub Etten Leur starten gezamenlijke trainingen in een modern wapensysteem.

Op woensdag 6 januari 2016 wordt in Etten-Leur gestart met lessen in een modern wapensysteem. Hier wordt gebruik gemaakt van de klassieke Japanse wapens zoals de bo (stok 1.80) en hanbo (stok 90). De trainingen zijn van 20.00 uur tot 21.00 uur en worden gegeven in de gymzaal van De Hasselbraam aan de Beukenlaan 45 .


Men hoeft geen vechtsport(st)er te zijn om aan deze trainingen te kunnen deelnemen. In principe kan iedereen dit systeem (gaan) beoefenen. Er wordt les gegeven door Wim van de Leur Shihan, leraar Shotokan karate, Ryukyu kobujutsu (een klassiek Japans wapensysteem. Wim van de Leur is ook de grondlegger van het Shin hanbo jutsu, het modern wapensysteem. Met deze vorm gaan we starten in Etten-Leur.


De volgende wapens zullen onder andere aan bod komen: bo, een stok van 180 cm, hanbo, stok van 90 cm, tanbo stok van 45 cm en tanto, mes. De lesstof bestaat uit vaste vormen (kihon en kata) en het werken met tweeën (kumite).


De trainingen worden georganiseerd door budoschool Anjin Ryu en Shotokan Karateclub Etten-Leur. De sensei’s (leraren) van deze scholen, Marc Schipperen en Peter van Haasteren, trainen dit wapensysteem in Bergen op Zoom. Zij zijn erg enthousiast om deze trainingen ook in Etten-Leur aan te bieden aan iedereen die hiervoor interesse heeft.

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved by MCK Engineering BV.